2015. feb 19.

A természetes hajápolás nehéz dió 3.

írta: tHs
A természetes hajápolás nehéz dió 3.

Milyen típusú a hajad? Ezt pár tünetből könnyen meghatározhatod. Már régen is biztosan foglalkoztál a kérdéssel, hiszen a bolti samponok többségének vannak különböző változatai különböző típusokra. Az már más kérdés, hogy szerintem nem mindegy, hogy ezek a hatóanyagok, melyek célzottan egy-egy problémára jók csak az összetevők végén kullognak minimális százalékban vagy a sampon természetes növényi tenzidekből van elkészítve és nagy arányban kiegészítve jótékony összetevőkkel.

 

Zsíros haj, mely túl sok faggyút termel, erről olvashattál az előző bejegyzésben. Mit tehetsz ellene:

- ne mosd gyakran és figyelj rá, hogy ne SLS-es sampont használj, mert az olyan agresszíven tisztítja meg a fejbőrt, hogy még inkább a faggyútermelésre ösztönzi.

- hűvösebb vízzel mosd és öblítsd, majd a szárításnál is kerüld a forró levegőt, mert ez csak eloszlatja a faggyút a hajszálon.

szilikontartalmú készítményeket kerülni kell és a balzsamokat, hajvégápolókat szigorúan csak a hajvégekre használd!

Milyen összetevőket keress a készítményekben: henna, csalánpor, hamamelis-, menta- és rozmaringvíz, jojobaolaj, brokkoliolaj, kalaháriolaj, kukuidióolaj. Illóolajok közül hatékony a rozmaring, cédrus, grapefruit, babér és zsálya

Száraz haj (festett haj): Oka a kevés faggyútermelődés, vagy annak nem jó eloszlása a hajon. Okozhatja a hideg, a szél és a vegyi kezelések, mint festés és dauerolás. Ne mossuk gyakran, lágy vízzel mossuk és használjunk mindig tápláló pakolásokat, olajokat. Kerüljük a törölközővel dörzsölést, hajsütést. Masszírozhatjuk a fejbőrt, mert ez segíti a faggyú termelődését. 

beauty-15932_1280.jpg

Milyen összetevőket keress a készítményekben: panthenol, allantoin, aloe vera, glicerin, növényi keratin, neroli- és levendula virágvíz, kókuszolaj, ricinusolaj, jojobaolaj, sheavaj, illóolajok közül pedig az ylang-ylang, rószafa, geránium, citromfű.

Vékony haj: A vékony haj leginkább genetikai okok miatt alakul ki, a hajbél, ami a legbelső réteg, szinte hiányzik. Mossuk rendszeresen, de ne használjunk balzsamokat, pakolásokat, melyek elnehezítik. Kerüljük a szilikontartalmú készítményeket. 

Milyen összetevőket keress a készítményekben: panthenol, növényi keratin, henna, kamila-, levendula- és hársfavirágvíz, illóolajok közül rózsafa, ylang-ylang, atlaszcédrus.

 

Hullámos, göndör haj: 

 Legtöbbször a göndör haj száraz, így annak megfelelően használjunk kondicionálókat, viszont nem ajánlottak a szilikontartalmú készítmények.

Legközelebb a korpás, hulló hajról lesz szó és kitérünk a hajápolószerek helyes használatára.

 

 

 

 

Szólj hozzá

életmód hajápolás vegyszermentes