2015. már 05.

A természetes hajápolás nehéz dió 4.

írta: tHs
A természetes hajápolás nehéz dió 4.

Korpa? Hulló haj? Egyiket sem szívesen látjuk a hajunk háza táján. De mi okozza ezeket a nem kívánatos jelenségeket? Tehetünk-e valamit ellenük?

A korpás haj a fejbőr túlzott hámlása miatt alakul ki. A zsíros hajra jellemző, ritkán fordul elő száraz haj esetében. Okozhatja a túl erős tenzidekkel való hajmosás, mivel a fejbőr a túlzott faggyútermelésére gyulladással válaszol. Okozhatja gomba, pikkelysömör is, de a stressz és fáradtság is fokozzák a korpásodást.

 

adult-18086_1280.jpg

 

Megoldást nem lehet rá egyik napról a másikra találni. Érdemes baktériumölő, gombaölő hatású illóolajokat tartalmazó samponokat, hajápolókat választani, olyan növényi olajokat keresni a feliratokon, melyek csökkentik a faggyútermelést, kerülni kell a gyümölcssavas samponokat, erős tenzideket.

illóolajok: teafa, cédrus, babér, rozmaring, levendula, kakukkfű, geránium, pálmarózsa, oregánó

olajok: neem, feketekömény, kukui

virágvizek: kamilla, levendula, rozmaring, menta

hatóanyagok: aloe vera, marine-z, csalán por, panthenol

 

A hulló haj a másik mumus. Pedig legtöbbször nem is okozza semmilyen különös probléma. Tavasszal és ősszel intenzívebb a hajváltás, mint nyáron és télen. Különböző életszakaszokban - nálam például a szülések után - jelentkezhet több hajhullás, utána viszont intenzívebb hajnövekedés is tapasztalható. Jót tesz a gyengéd fejmasszázs és a vérkeringést serkentő anyagok használata. Ha komolyabb hajhullást tapasztalunk, akkor pedig mindenképp forduljunk orvoshoz, mivel belső okai lehetnek. Gyulladás, góc a fogaknál, nőgyógyászati okok. Kérlek tehát mindig vedd komolyan, ha intenzívebben hullik a hajad, mint napi 70-100 szál!

model-429733_1280.jpg

A következő részben jönnek a hajápoló szerek használatának szabályai, praktikái!

Egészséges szép napot kívánok!

Timárné Halápi  Sára

 

 

Szólj hozzá

hajápolás bőrápolás vegyszermentes