2015. már 19.

Egészséges reggeli - energikus napindítás

írta: tHs
Egészséges reggeli - energikus napindítás

a_thrilling.png

 

Napod indítása a legfontosabb tényező az energiaszinted befolyásolásához. Gondolj csak bele! Friss, kipihent a tested, üres a gyomrod, bármi amit beviszel sokkal nagyobb hatékonysággal szívódik fel és hat szervezetedre, mint bármikor később a nap folyamán. Ezt már a gyógyteák esetében is megbeszéltük. Ahogyan azt is, hogy a bőröd szépségét belülről kell legintenzívebben támogatnod.

Ha fogyasztasz feldolgozott tejterméket, akkor ezt a receptet imádni fogod! Házi joghurt, olcsón, egészségesen:

Vegyél friss házi vagy magas zsírtartalmú bolti tejet. Előbbit fel kell forralni, majd visszahűteni 45 fok körülire, a bolti tejet nem szükséges forralni, melegíteni kell 45 fokig. Ekkor tegyünk literenként egy 2 dl-es élőflórás natúr joghurtot a tejünkbe, keverjük el alaposan és tegyük meleg helyre, bugyoláljuk be, a lényeg, hogy tartsuk melegen kb. 8 órán keresztül. 
Készen is van a natúr élő joghurtod. Tegyél belőle félre a hűtőbe pár decit a következő készítéshez, a többit pedig ízesítsd kedved szerint mindenféle földi jóval, lekvárral, gyümölccsel, müzlivel.
Jó étvágyat hozzá!

 

muesli-564762_1280.jpg

Ha szeretnél igazán egészségeset, akkor az őrölt lenmagot ki ne felejtsd a reggelidből!

Erről is írtam már facebookon is ;)

flax-seed-398067_1280.jpg

 

Te milyen egészséges energiával feltöltő reggelire szavazol? Zöldturmix, joghurt, egy tartalmas szendvics vagy egy zabpelyhes ropogós?

Szép napot kívánok!

Timárné Halápi Sára

1483671_3862741743519_1490140108_o.jpg

Szólj hozzá

életmód vegyszermentes konyhai alapanyagok